Hannah A Montana

Hannah och Patrik Andersson på Åby

Hannah A Montana – bästa 3-åriga hopphäst 2012
Hannah är ett sto som är fött i april 2009 i Travenbrück i Holstein.
Hon är e Contendro ll – Liostro – Cantus. Stofamilj 4705.
Hannah blev bästa hopphäst vid treårstestet i Varberg i maj 2012 med 9 9 i hoppning.
Hon fick 49 poäng, 8 8 7 8 9 9.
Hon deltog även i riksfinalen på Flyinge. Se ett litet klipp här.

Hannah och Mikaela Mänd på Varberg Summer Horse Show

Hannahs mamma heter High Light II och är helsyskon med Levantos I och Levantos II. High Light är mamma till bland annat Codec efter Chambertin, en godkänd hingst som står hos Gert Sosath. Codec fick 9,4 i kvalet till Bundeschampionatet.


Codec

High Light är även mamma till Candle Light som också är godkänd hingst. Candle Light är e Catoki. Hon har också en avkomma, Monja II, som tävlat framgångsrikt i dressyr. High Light är efter Liostro (Ladykiller), Cantus (Caletto I) och Meteor xx.

High Light II tillhör en liten stofamilj som heter 4705. Stammoder är Gilda efter fullblodet Meteor och holsteinaren Meistergrad. Familjen har gett hela 22 godkända hingstar så här långt och betraktas som en särdeles prestationsproducerande familj. Här följer några av dem:

Levantos I blev reservsegrare i championatet i Holstein 1992. Han har 12 godkända söner bland andra Lou Bega, Love and jump, Lavirco, Levados och Levantino H samt många framgångsrikt tävlande avkommor.

Levantos II var reservsegrare i championatet i Holstein 1993. Han tävlades bland annat av Peder Fredricsson och Malin Baryard.


Contendro II

Hannahs pappa Contendro II är helsyskon med Contendro I och godkändes som premiehingst vid premieringen i Holstein 2003. På bruksprovet 2004 blev han 2:a totalt och 1:a i hoppningen. Han såldes för 240.000 € till Nederländerna. Contendro II är efter Contender – Reichsgraf – Ramiro.

4-års championatet i hoppning i Sverige 2009 vanns av Contendro II sonen Contant Q. På kvalitetstävlan i Strömsholm fick han 9,27 i hoppning (9, 8, 8 , 10, 10) och 7,93 i dressyr.)

Google Analytics Alternative Scroll to Top